Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Práve preto je veľmi vhodná pre deti, na prípravu kaše, pyré, polievok a pomazánok.
Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Považujeme ju za nízkotučnú a nízkokalorickú diétnu strukovinu. Je zdrojom vitamínov a minerálnych látok, ako sú vápnik, železo, selén, fosfor a zinok.
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje v 100g výrobku: energia 1476kJ/348kcal; tuky 0,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 60g z toho cukry 3,7g; bielkoviny 25g; soľ 0,01g.
Cena za: 500g